Veelgestelde vragen over mijn werkwijze

Hieronder staan de meestgestelde vragen over mijn werkwijze. Zo weet je precies wat je kan verwachten als je mij inhuurt voor een grafische opdracht. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur me een email of stel je vraag op Twitter.

Wat kost het?

Ik hanteer een uurtarief van €65 exclusief BTW. Hoeveel uren er in een project moeten worden gestoken, is afhankelijk van je wensen. Ik heb geen vaste prijslijst voor bepaalde soorten grafisch werk. Ik ga eerst met je in gesprek over wat je nodig hebt, stel op basis daarvan een voorstel op. De beste manier om een prijsopgave of meer informatie te krijgen, is door mij een e-mail te sturen met daarin je wensen. We kunnen dan samen een afspraak plannen om je behoeften te bespreken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je me niet alleen inhuurt om een 'afbeelding' te maken, maar ook om aandacht te hebben voor de grotere context en dit mee te nemen in het ontwerpproces.

Wat houdt het proces in?

Mijn proces ziet er meestal als volgt uit:

Ik wil alleen maar advies, kan dat ook?

Jazeker! In het verleden hielp ik wetenschappers met de vormgeving van websites, posters, datavisualisatie en proefschriftomslagen. Als je me een e-mail stuurt, kunnen we samen gaan kijken hoe ik jou het beste kan helpen.

Wat krijg ik precies aan het einde van mijn project?

Dat is afhankelijk van je wensen, maar denk bijvoorbeeld aan vectorbestanden, visitekaartjes, een huisstijl-richtlijn, website-bestanden, etc. Je krijgt uiteraard ook advies en ondersteuning tijdens het project, en natuurlijk ben ik altijd bereikbaar voor het beantwoorden van vragen achteraf!

Hoe lang duurt mijn project?

Dit hangt af van de vereisten van het project. Zo duurt het ontwerpen van een logo langer dan het ontwerpen van een kerstkaartje. Ik zal je na ons eerste gesprek altijd een duidelijke indicatie geven van de looptijd van het project.

Ik ben ook bereikbaar voor spoedopdrachten. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Ik ben niet in de buurt van Enschede, kunnen we toch samenwerken?

Jazeker, ik ben goed bereikbaar via e-mail, telefoon en Skype. Het is natuurlijk leuk om samen ergens koffie te gaan drinken en kennis te maken, maar online communicatie werkt ook prima.

Hoe kies ik de juiste vormgever of illustrator voor mijn project?

Lees deze blogpost van Jacob Cass over het kiezen van een vormgever.

Hoe regelen we de betaling?

Voor de meeste projecten vraag ik een aanbetaling van 50%. Ik accepteer betalingen via overschrijving of PayPal. De exacte details en voorwaarden zullen in mijn voorstel worden vermeld. De laatste 50% wordt betaald bij voltooiing van het project, voorafgaand aan het bezorgen van de uiteindelijke bestanden.

Wanneer kunnen we beginnen?

Ik neem slechts enkele projecten tegelijkertijd aan om te zorgen dat elke klant voldoende aandacht krijgt. Stuur me een e-mail over uw wensen, dan kan ik het beste inschatten wat ik voor u kan doen, hoeveel tijd ik daarvoor nodig heb, en of dat in mijn agenda past.